Program studentskih stipendija kompanije ManpowerGroup povodom proslave desetogodišnjice poslovanja u Srbiji

Kompanija ManpowerGroup kreirala je program studentskih stipendija sa ciljem razvoja talenta kod studenata državnih univerziteta na teritoriji Republike Srbije, kao jedan od projekata usmerenih na proslavu desetogodišnjice poslovanja u Srbiji.

Punih 10 godina u Srbiji i sedam decenija koliko trajemo u preko 80 zemalja, verujemo da uspešno i održivo poslovanje ima snagu da promeni svet. Svoj uspeh nesebično želimo da podelimo sa drugima, i smatramo da su mladi talenti upravo oni kojima je podrška najpotrebnija.“ ističe Aleksandar Hangimana, direktor kompanije ManpowerGroup Srbija. „Stipendijama želimo da ustanovimo dugogodišnji program podrške i finansijske pomoći studentima, koji bismo uskoro želeli da proširimo i na srednje škole koje zaista poseduju dosta talentovanih đaka.“, navodi Aleksandar Hangimana.

Program pod nazivom „Vidimo talente skrivene u vama“ za cilj ima finansijsku podršku 20 stipendista različitih fakulteta, državnih univerziteta na teritoriji Republike Srbije, u rasponu od 100 do 200 evra mesečno, prvenstveno usmeren na razvoj talenta i veština svakog pojedinca.

Konkurs je otvoren za studente druge, treće i četvrte godine osnovnih studija, čije se školovanje finansira iz budžeta i koji su državljani Republike Srbije, za sledeće grupacije fakulteta:

• Fakulteti društveno – humanističkih nauka

• Fakulteti prirodno-matematičkih nauka

• Fakulteti medicinskih nauka

• Fakulteti umetnosti

Definisani kriterijumi za dodelu stipendije obuhvataju sledeće:

• Uspeh na fakultetu (visina prosečne ocene svih položenih ispita i dinamika studiranja)

• Socioekonomski status (opis socioekonomske situacije i motivacije za konkurisanje)

• Profesionalni intervju (realizovan od strane ManpowerGroup HR konsultanata, predviđen za kandidate koji uđu u uži izbor)

Za prijavu i dodatne informacije o programu studentskih stipendija „Vidimo talente skrivene u vama“ posetite: Vidimo talente skrivene u vama.